Info

Het RTC Noord Atletiek ondersteunt atleten uit de drie noordelijke provinciën (Friesland, Groningen en Drenthe) en waar nodig aangrenzende regionen. Daarnaast is het RTC ook maatschappelijk actief op o.a. sportdagen van scholen en organiseert het RTC clinics.

Het RTC biedt een voltijdprogramma talentontwikkeling aan in diverse atletiekdisciplines. Zo zijn er voltijdprogramma’s sprint, hordelopen, meerkamp en MiLa (midden/lange afstand) aangeboden op drie locaties. Het onderwijs wordt verzorgd door de drie topsporttalentscholen in Noord Nederland, te weten OSG Sevenwolden in Heerenveen, het Werkman college in Groningen en het Carmelcollege te Emmen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen, Topsport NOORD en de Atletiekunie.

Voltijdprogramma
Het RTC Atletiek Noord biedt voor atleten van 15 jaar en ouder een programma aan waarbij de atleten volledig bij het RTC trainen voor 4 of meer trainingen in de week. Dit kan in de disciplines sprint/horden, meerkamp en MiLa.

Deeltijdprogramma
De onderbouw van het RTC Noord Atletiek is verenigingsondersteunend. Atleten kunnen door het onderbouwprogramma vaker trainen dan bij hun vereniging aangeboden wordt. In afstemming met school wordt op ochtenden getraind. De atleet (12 t/m 15 jaar) wordt breed geschoold zoals het LTAD-model voorschrijft.

Historie
In 2009 is Guido van Weeren met enkele enthousiastelingen in Groningen de Loopacademie gestart. In samenspraak met het Werkmancollege was het voor de atleten mogelijk om een goede wisselwerking tussen sport en school te creëren. De atletiekunie kreeg ook al snel door dat de Loopacademie gauw groeide. Door sportief goede resultaten werd in 2013 de Loopacademie een stichting en kreeg het van de atletiekunie het plakkaat Regionaal Talentencentrum. Halverwege 2016 breidde de Loopacademie uit naar drie locaties en behalve het hardlopen ook de technische facetten van de atletiek. Naast de hoofdlocatie in Groningen voegden zich ook locaties Heerenveen en Emmen bij het RTC. Inmiddels telt het voltijdprogramma meer dan vijftig atleten.

GroepsfotoZuidlaREN
Groepsfoto tijdens gezamenlijke trainingsweekend in Zuidlaren, najaar 2016

“SponsorKliks,