Goede prestaties in Zuidwolde en Drachten

DSC_7321

Het RTC goed vertegenwoordigd bij de start

Vandaag stonden in Zuidwolde een kwartet aan RTC-atleten aan de start bij de Bikkelloop. Over een parcours van exact 5km mochten Justin Martena, Tom Hendrikse, Evelien Kuiper en Robin Honebecke strijden voor de ereplaatsen. De Bikkelloop heeft elk jaar een breed en sterk veld aan de start staan en het parcours wordt gekenmerkt door de klinkertjes en gestage hoogteverschillen. Daarnaast is het een mooie graadmeter voor de 4Mijl van Groningen van aankomende week.

Evelien Kuiper en Tom Hendrikse gingen er uiteindelijk met de winst vandoor. Tom had zijn concurrenten binnen een kilometer gelost en liep soeverein in een parcoursrecord naar de finish. Hij finishte na een keurige 15.31 en de vorm lijkt dus te komen. Evelien Kuiper pakte eveneens de winst. Ze bleek weinig te hebben aan haar concurrentie en kon zich mooi optrekken aan een mannelijke atleet. Ze zette de achtste tijd ooit neer op het parcours en liep 23 seconden van haar PR af. Evelien liep naar een uitstekende tijd van 18.37. Ook zij lijkt meer dan klaar voor de 4Mijl.DSC_7448

Robin Honebecke liep achter Tom zijn eigen race en streed in een groepje van drie man voor de tweede plek. Na de helft van de race bleven hij en een concurrent over, waarna het aankwam op een eindsprint. Deze bleek Robin te machtig en hij finishte als derde in een tijd van 15.52. Toch stemt de race redelijk tevreden, want hij benaderde vroeg in het seizoen zijn PR op vier seconden en zette de achtste tijd ooit neer op het parcours. Alleen Justin

IMG-20171001-WA0004

Ruben Talstra pakt de winst in Drachten

Martena had een mindere dag. De benen bleken al vroeg in de race leeg te zijn en hij finishte na een teleurstellende 17.41.

In Drachten kwam Ruben Talstra in actie. Op het programma stond 5,2km en Ruben wist hier de winst te pakken. In de laatste meters wist hij de beslissende versnelling te plaatsen en hij liep naar een mooie tijd van 17.12 (let op: dit is handgeklokt, er waren problemen met de tijdwaarneming).

“SponsorKliks,