Crossseizoen succesvol van start voor RTC Noord Atletiek

AVD Cross JJD

Het RTC Noord Atletiek opende traditioneel het crossseizoen met de AVD Cross in de bossen van Dwingeloo afgelopen zaterdag. Ook bij deze 54e editie was het RTC weer sterk vertegenwoordigd, want de locaties Groningen en Emmen waren in Dwingeloo op trainingskamp. Er werden goede prestaties neergezet.

Om 12:50 uur klonk het startschot van de sprintcross. Thomas Kwint (18) wist het parcours van 1000m af te leggen in een tijd van 2:56 en liep soepel naar de winst. Robin Honebecke (20) volgde op de tweede plaats in 3:01. Hij maakte zijn comeback na een lange periode van blessureleed. Thijs Veenstra (17) belandde helaas net naast het podium en werd vierde in 3:08. Ook Coach Guido van Weeren (38) deed mee aan de sprintcross en kwam als zevende over de meet. Bij de vrouwen stonden Evelien Kuiper (18), Eva Mollema (19) en Lotte Slomp (13) aan de start. Evelien legde na een sterke race beslag op het zilver, Eva finishte als vierde en Lotte moest na het verzwikken van haar enkel helaas uitstappen.

Bij de C/D-junioren werden ook medailles gescoord. D-junior Wu ping Kuiper (13) werd na een spannende eindsprint tweede. Nando Kramer (13) liep naar de vierde plek en Aris Remmerde (12) kon met zijn zesde plek ook tevreden terugkijken op de race. Julian Keun (12) moest daarentegen uitstappen met een hamstringblessure. Bij de C-junioren liep Mads Meijer (14) onbedreigd naar de overwinning met meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee. Leroy Oostman (14) werd na een tactische race knap derde. Hij moest er echter wel voor sprinten want de nummer vier kwam nog hard opzetten.

Voor Thijs Veenstra was de sprintcross als enige wedstrijd nog niet genoeg: hij ging ook nog van start bij de B-junioren. Met succes, want Thijs liep lang in de kopgroep en werd derde. In de slotfase moest hij de nummer twee helaas laten gaan. Thomas Kwint en Evelien Kuiper waren er na de sprintcross ook nog niet zat van en startten beiden bij de A-junioren. Thomas liep lang aan de leiding maar werd in de laatste ronde voorbijgelopen door oud-RTC'er Lars van Hoeven. Evelien pakte na haar tweede plek op de sprintcross haar revanche en liep solo slim naar de overwinning.

Bij de senioren mannen, die 8000m liepen, sloten Tom Hendrikse (20) en Piet Wiersma (20) de dag mooi af. Tom won de race en was daarmee tevens een van de snelste lopers ooit in Dwingeloo met een tijd van 29:23. Piet pakte de tweede plek in 31:57.