Begeleiding

Guido van Weeren

Guido van Weeren

Functie: Hoofdcoach
Geboortedatum: 10-03-1980
Over mij: Na zijn eigen ‘loopbaan’ als 400 en 800 meter loper is Guido automatisch doorgerold naar de rol als trainer/coach. Sinds 2001 is hij al clubtrainer, een baan die hij vervulde in combinatie met zijn opleiding aan de ALO Groningen. In 2004 afgestudeerd en sindsdien steeds meer in de rol als trainer/coach. In 2005 richtte hij samen met Eddy Kiemel (Coach Team 4 mijl) Milano op (Middenlange afstand Noord Nederland) om talenten uit het Noorden samen te laten trainen en ontwikkelen. Van 2007 tot 2013 was Guido coach bij Team 4 mijl. En sinds 2007 is hij regiocoach Noord Nederland voor de Atletiekunie.
Nu, sinds 2009, is Guido hoofdcoach bij het RTC Loopacademie, een baan die hij combineert met een baan als docent bij het Alfa-college Sport&Bewegen te Groningen. Het ideaal van coach Guido is om een opleidingsprogramma te leiden voor talenten om topsporter te kunnen worden en daarmee de deuren open te zetten richting grote toernooien als een WK of Olympische spelen.Atleten waar coach Guido onder meer fulltime mee heeft gewerkt: Thijmen Kupers, Wilfred van Holst, Brian Kamstra, Niek Blikslager, Marlies Huigen, Frank Blikslager, Leonie Glazenborg, Danaid Prinsen, Anouk Trooster, Elisa de Jong, Stefan Wessel, Henk Bakker, Riccardo Sprong.

Internationale coaching: EK cross (2011&2013), WJK (2009), EYOF (2013), C-interland (6x) EK Helsinki (2012)

Gewonnen internationale medailles als coach:

EYOF 2013: 2x brons

Gewonnen NK medailles als coach sinds 2008 tot 2014:

Goud: 26

Zilver: 30

Brons: 23

Jan Douma

Jan Douma

Functie: Sportmasseur
Geboortedatum: 08-01-1970
Over mij: Ik ben Jan Douma geboren en getogen Groninger met liefde voor sport. Voetbal, squash, jiu jitsu, skiën, wielrennen en hardlopen heb ik zelf beoefend en het wielrennen en hardlopen beoefen ik nog steeds, daarnaast ben ik regelmatig op de tribunes te vinden bij het voetbal, handbal en basketbal.
Na een periode voorzitterschap bij V&S Groningen (handbal) ben ik me gaan richten op de praktische ondersteunende en organisatorische taken van het hardlopen.
Met de opleiding sportverzorging en massage en medical taping concept heb ik mijn kennis vergroot.
Mark Schuls

Mark Schuls

Functie: Mentale trainer
Geboortedatum:
Over mij: Ik werk vanaf 2007 als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en sinds 2011 doe ik dat voor mijn eigen organisatie TipTop Sport. In de loop der jaren heb ik ervaring opgedaan in ruim 35 verschillende takken van sport, waaronder atletiek. Ook werk ik twee dagen per week als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen waar ik studenten begeleid bij onderzoeken in de sportpsychologie en daar onderwijs in geef. Mijn passie voor sport komt voort uit het zelf beoefenen van tafeltennis op landelijk niveau en het trainen van jonge noordelijke talenten in diezelfde sport. Elke sporter en sport is mentaal gezien weer anders. Dat ik me daarin kan verdiepen, vind ik één van de leukste dingen van mijn vak.
Sinds 2013 werk ik samen met de loopacademie. Ik verzorg workshops mentale training voor de atleten en coaches, zodat zij structureel kunnen werken aan het verbeteren van mentale vaardigheden. Daarnaast werk ik 1-op-1 met atleten van de loopacademie die meer aandacht willen besteden aan mentale training. Meer informatie: www.tiptop-sport.nl
Roelof Boekema

Roelof Boekema

Functie: Sportfysiotherapeut
Geboortedatum:
Over mij: Roelof Boekema is na het afstuderen aan het CIOS Heerenveen, in 1985, jarenlang werkzaam geweest als tennistrainer op clubniveau bij TC Suthwalda, MLTC en Roden.
Naast zijn baan als tennistrainer ging hij fysiotherapie studeren en combineerde deze functies vanaf 1992.
Vanaf 1995 tot aan 2003 was hij werkzaam aan de Rijks Universiteit Groningen als sportdocent en tennistrainer. Hij was verantwoordelijk voor de trainingen van de selecties van studenten tennisverenigingen G.S.T.C, Veracket, TAM en Oriol. Tevens was hij coach van het zondag G.S.T.C gemengd team 1.
In dezelfde periode werkte hij ook als sportfysiotherapeut in een particuliere praktijk in Groningen.
In 1997 is hij als sportfysiotherapeut mee geweest naar de Olympische Studenten Spelen, de Universiade op Sicilië. Vanaf 1998 is Roelof docent aan de opleiding fysiotherapie van de Hanze Hogeschool Groningen, daar is hij de initiatiefnemer en ontwikkelaar van het uitstroomprofiel sport. Van 1996 tot 2003 was Roelof verantwoordelijk voor het 16+ plan van de KNLTB. Hij trainde toen talentvolle jeugd tijdens de tennis- conditie en krachttraining.
Sinds 2007 is hij eigenaar / sportfysiotherapeut van Groningen Sport Revalidatie.
In onze sportfysiotherapie praktijk begeleiden en behandelen we zeer vele verschillende sporters van club, nationaal en internationaal niveau. Op regionaal niveau ondersteunen we verschillende RTC zoals (de loopacademie, Tennis Team het Noorden, Taekwondo Kazemi, Volleybal).
Sinds 2000 is Roelof ook werkzaam als sportfysiotherapeut op het SMA Martini.
Klaver Jan Middelweerd

Klaver Jan Middelweerd

Functie: sportfysiotherapeut
Geboortedatum:
Over mij: Klaver Jan Middelweerd heeft in zijn jeugd verschillende sporten gedaan. De voornaamste was ijshockey en daarnaast: voetbal, judo, jiu jitsu, tafel tennis etc. In Amerika heeft hij een jaar High School ijshockey gespeeld en aan tennis gedaan. Verder heeft hij op hoog niveau IJshockey gepeeld bij de Flyers Heerenveen en bij GIJS Groningen.
Na het afstuderen aan het CIOS Heerenveen (profiel fitness, health & management, met keuzevakken: kamp & vechtsporten en sportmassage) heeft hij gewerkt als fitness / performance trainer. Tijdens zijn opleiding fysiotherapie heeft hij o.a. in het ziekenhuis stage op de afdeling orthopedie / revalidatie gelopen.
Sinds 2009 is hij als sportfysiotherapeut werkzaam bij Groningen Sport Revalidatie.
De afgelopen jaren combineerde hij dit met eredivisie IJshockey bij GIJS, zowel als speler als assistent coach. Ook is hij een aantal jaren verantwoordelijk geweest als kracht en performance trainer voor de fysieke training van de ijshockeyspelers.
Klaver Jan heeft zich ook geschoold als gecertificeerd FMS testleider en gebruikt deze dagelijks in de sportpraktijk. Op dit moment is Klaver Jan een enthousiast tennisspeler en volgt hij vele cursussen op het gebied van sportrevalidatie.
Voor meer informatie zie www.groningensportrevalidatie.nl
Iedereen met een blessure is bij ons welkom.
“SponsorKliks,